Money, Money, Money

bani

Acum vreau sa va vorbesc despre bani. Nu, nu cum sa faceti bani, deja scrie multa lume despre acest aspec si nu vreau sa le iau fata, eu vreau sa va vorbesc despre cum banii invrajbesc, dezbina. Bun, este un cliseu, recunosc, dar nu ma pot abtine. Sa presupunem ca mata, draga cititorule imprumuti bani la un amic, o ruda, frate, sora etc. Ca orice om care munceste pentru bani vrei sa stii cand se intampla sa ii inapoieze. Te intelegi cu el /ea la un termen si ii dai banii. Pana aici toate bune, dar uite ca se aproie vremea sa se plateasca imprumutul si … el nu zice nimic, va intalniti, discutati diverse, „ce mai faci!?” bla, bla, bla. Si vine ziua in care trebuie sa iti primesti malaiul. Aici realitatea se imparte in doua alternative:

1. Iti da banii, va strangeti mana, iti multumeste si iti promite sa te ajute si el la randul lui.

2. Incepe jocul de-a soarecele si pisica in care el te evita, tu incerci sa dai de el cu probleme banale ca iti este oarecum jena sa ii ceri asa direct, vrei ca el sa iti spuna motivul intarzierii si unul serios. Asta nu se intampla, il mai lasi. Zilele trec, nici o veste de la el, deja il injuri in gand de cate ori iti amintesti.Si uite ca te intalnesti cu el fata in fata, incearca sa te evite si de aceasta data dar nu reuseste. Saluturi, ce mai faci, vrajeli si … aproape ca il intrebi, „frate ce e cu banii mei!?” cand el iti taie vorba cu: „stii,… cu banii aia, trebuie sa ma mai lasi ca am avut…” nu stiu ce problema si aici incepe vrajeala, iti baga diverse, de la boli incurabile pana la cataclisme mondiale. Ii spui, ca iti este rusine sa ii pui cutitul la gat unuia care si asa e batut de soarte, lasa, imi dai cand poti. Dar asta e doar de fatada, ca nu mai poti de nervi si l-ai apuca de picioare si l-ai scutura pana ii cade si plomba de la masea. Va despartiti, voi nu stiti, dar deja sunteti dusmani.

Asa ca fratilor, ascultati-ma pe mine: Nu imprumutati bani la nimeni, nu aveti de unde, nu stiu, inventati ceva, ca asta nu il ajuta pe amicul vostru, ba din contra o sa produca o ruptura intre voi care cu greu o mai poti petici.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q&w=560&h=315]

Leave a Reply